top of page
RdP_sam-manns-V5Owjg-ZNto-unsplash.jpg

Herijken

Innerlijk tuinieren en als metafoor neem ik hier even de tuin, een spiegel van processen in het gewone leven: groei, bloei, vrijlaten en bezinnen.

 

Het zaadje wat in jou aanwezig is, het innerlijk licht, wordt beïnvloed door karaktereigenschappen welke je hebt meegekregen met je geboorte. Een gift van het verleden, jouw afkomst, jouw DNA wat voorouderlijke informatie bevat. Beschermingsmechanismen en patronen welke je ontwikkelt door ervaringen. Bepaalde overtuigingen welke je meekrijgt uit jouw omgeving. Ze geven allemaal kleur aan jouw persoonlijkheid en brengen je steeds verder af van jou pure zelf.

 

Net als een tuin vragen bepaalde situatie, gebeurtenissen in je leven om zaaien, wieden, snoeien, oogsten en winter klaarmaken. Of het nu om een crisis (scheiding, burn-out, ontslag) die jou in één klap op een kruispunt zet. Klachten (fysiek of psychisch) die plotseling opkomen. Problemen in je relatie of moeilijkheden in het gezin of werk. Gevoelens die zich opdringen waarvan je geen idee hebt wat je er mee moet/wilt. Je in een overlevingsmodus bent. Terugkerende thema’s waarvan je dacht dat je die al verwerkt had. Of in een periode zit van heroriëntatie met betrekking tot jezelf, je werk en je ideeën…. jouw innerlijke tuin heeft aandacht en zorg nodig. 

 

Dit kun je verwachten:

Logo Soulgardens_Final.png
Logo Soulgardens_Final.png

Helder krijgen wat je bezighoudt, verlangens en wensen scherp in beeld krijgen en hier woorden aangeven.

Als je weet waar je vandaan komt, kun je weer opnieuw vertrekken, je doelen stellen en missie bepalen.

bottom of page