top of page
amanda-souza-P_y-DhlJh1Y-unsplash_edited_edited.jpg

Over mij
 

 

 

 

Achter de sluiers van de taal ligt de boodschap van de ziel.

Over mij

Ik ben Monique Vriens en net als Roodkapje heb ik de niet rechte weg gekozen en leren omgaan met de uitdagingen (angsten, trauma en verlangens) in mijn leven. Net als tuinieren brengt innerlijk tuinieren, uitdagingen durven opzoeken en aankijken, alles even terug tot z’n essentie. Jouw innerlijke tuin (Soulgarden) is nooit af, je bent nooit klaar dat is immers de reden dat je (telkens) op aarde bent.

 

Ik ben een vrouw, moeder, vriendin, partner en uiteraard ook een dochter. Ik ben een Inbetweener en verbind werelden, lagen en tijdperken met elkaar. Ik blog over mijn werk, alledaagse dingen, over mijn kennis en (eigen)wijsheid. Ik maak mijn eigen sprookjes en hang de was buiten alsof het slingers zijn.

 

Ik groeide de eerste 7 jaren op op een binnenvaartschip en leerde hierdoor letterlijk vanaf elk standpunt naar de wal/land te kijken. Ik kom uit een vrouwelijke lijn zieners en breng aan het licht wat ik in de onderstroom voel en zie. Puur, authentiek, integer, recht door zee, maar altijd liefdevol en met humor.

 

Intuïtief wist ik dat er “iets niet klopte”, ben ik de ‘waarom-fase’ uit mijn kleutertijd nooit helemaal ontgroeid en zijn eigenwijs zijn, nieuwsgierigheid en brede interesses tekenend voor mij. Als ik terugdenk aan mijn kindertijd zag, voelde en wist ik al veel. Mijn eerste spreekbeurt ging niet over konijntjes of paarden (eenhoorns had nog gekund) maar over heksen en magische dimensies. Met regelmaat werd ik op de gang, van de basisschool, gestuurd en stond ik tegeltjes te tellen. Ik had spontaan een niet gewaardeerde uitspraak eruit gefloept. Van kleins af aan ben ik in staat om de onderstroom te voelen, heb ik een blik op het groter geheel en vanuit een diep weten, zicht op onzichtbare dynamieken.

 

A walk in the family brings the soul back home.

Door mijn (levens)ervaring, mijn sensitiviteit, de wijze lessen van papa (helderziende en geestelijke raadgever) en mama (medium en helderziende) werd steeds duidelijker wat mijn missie in dit leven is. In combinatie met de nodige opleidingen op het gebied van trauma, systemisch werk, NLP en innerlijk werk doorzie ik snel belemmerende (systemische) patronen en maak deze bespreekbaar. In het contact met mensen, idem met families (of organisaties), voel ik dingen goed aan en weet ik overdraagbare trauma binnen families en generaties aan het licht te brengen. Net als een vuurtoren (Lighthouse) die zijn licht schijnt over dat wat in de schaduw ligt, maak ik issues, die veelal onder de tafel blijven liggen, bespreekbaar. (I.M. Piet en Marij Vriens - de Bruin 'Huis van Licht').

Het begint langzaam door te breken dat het leven vóór en rondom de geboorte, pre-verbale indrukken en imprints, het meest vormend is geweest. Dat het zowel sluimert als overheerst op verschillende momenten in het hier en nu. Werken met die pre-verbale indrukken en imprints, traumatische ervaringen in de familielijn die niet zijn geheeld, meergenerationeel en vroegkinderlijk trauma of trauma's uit het vorig leven vragen om een bedding en de juiste begeleiding.

The Soul has been given it's own ears and eyes. To hear and see the things the mind doesn’t understand.


Wanneer jij je eigen puurheid voelt en het vertrouwen in jezelf terugvindt, kom je weer bij je eigen essentie.

In een veilige bedding neem ik je graag mee op reis naar jezelf.


Als zelfstandige coach bied ik 1 op 1 sessies & trajecten aan en geef ik workshops en lezingen.

Al meer dan 25 jaar ben ik een zorgprofessional in zowel leidinggevende, coördinerende als uitvoerende functies in de (jeugd)hulpverlening, onderwijs, ggz en gemeente. Door mijn ervaring en opleiding beschik ik over voldoende kennis en verwerkingsmethoden en ben ik multi-inzetbaar.

https://www.linkedin.com/in/moniquemaevriens/

Mijn missie

Mijn zielsmissie is het zielscontact in de mens te herstellen door hem of haar in contact te brengen met zijn of haar Hogere Zelf. Met mijn aanpak, die veel groter en gelaagder is dan de reguliere aanpak, draag ik bij aan het oplossen van het collectief trauma.

Mijn visie

Wijsheid kan je uit (sprookjes)boeken halen, maar “wijs zijn” komt uit jezelf.

bottom of page