top of page

Roodkapje Strikes Back!

Bijgewerkt op: 26 apr. 2023


Roodkapje met wolf

We weten allemaal wat Roodkapje in het sprookje meemaakt. Roodkapje negeert de waarschuwing om op het rechte pad te blijven. In de officiële Grimmversie wacht de wolf het meisje op en leidt haar letterlijk en figuurlijk om de tuin. Dat is ook wat het brein met ons doen. En wij maar denken dat je over alle besluiten goed hebt nagedacht. Wist je dat 5% van je besluiten rationeel zijn en 95% vanuit het onderbewustzijn worden genomen?


Maar wat als Roodkapje de gelegenheid krijgt om verder te leven zonder de boze wolf. Maakt ze haar school af? Komt ze uit de kast? Gaat ze trouwen? Kiest ze bewust voor kinderloosheid? Wordt ze een vrouw aan de top?


Ik maak mijn eigen sprookje, ik hou van sprookjes en vooral van het niet gebaande pad van Roodkapje. Ik hou van onze twee Saarlooswolfhonden Moon en Sterre, ze zijn geen wolven maar ze lijken er wel verdacht veel op. En ik hou van paardenbloemen. Ze zijn lekker rebels en onverwachts duiken ze zo maar ineens op in je keurig onderhouden grasveld. Of staan ze op speelse en eigenwijze manier tussen je nette terrastegels. Ik hou van haar licht en luchtigheid. Van haar transformatie, van een gele bloem naar een pluizenbol. Bij het leegblazen van een pluizenbol volg ik de vrolijke en dansende pluisjes in de lucht. En als je goed kijkt, echt ziet, helpt ze jou op haar eigenwijze speelse manier te kijken naar de diepere en verborgen issues die misschien bij jou spelen.


Aan de hand van mijn verhaal en de symboliek ontwierp Ferry Brussaard (Logo Guru) in 2015 dit logo voor mij.

Soulgardens washes away the dust of your soul.

Het onderbewuste spreekt een andere taal dan ons bewuste denken. Soulgardens nodigt je hiertoe uit. En zandspel is hier één van. Spelen met zand en water, een zandbeeld maken, ligt in dezelfde lijn als dromen, werken met sprookjes en verhalen, imaginatie.


Het is iets heel anders dan opstellingen met poppetjes, ook al lijkt het er ogenschijnlijk op. Zandspel gaat over verbeeldingskracht, magie, fantasie en het vermogen tot scheppen. Het brengt je in contact met je diepste wezen, met je innerlijke bron. Het opent de deur naar de onbewuste wereld van de psyche en leert je weer spelen en luisteren naar je hart. Een belangrijke stap in de richting van persoonlijke heling. Een paar eigenwijze paardenbloemen op je pad is soms hard nodig. Om alles in het juiste perspectief te blijven zien.


Als jij een pluizenbol leegblaast, wat mag er bij jou lichter en luchtiger worden?


Monique Vriens, Inbetweener - 7 augustus 2022


Ik ben een Inbetweener en verbind werelden, lagen en tijdperken met elkaar. Ik blog over mijn werk, alledaagse dingen, over mijn kennis en (eigen)wijsheid. Ik maak mijn eigen sprookjes en hang de was buiten alsof het slingers zijn.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page