top of page

Zevenmijlslaarzen op Marktplaats!

Bijgewerkt op: 26 apr. 2023


Ik heb mijn zevenmijlslaarzen op Marktplaats gezet. Het sprookje luidt dat je met deze laarzen enorme afstanden kunt afleggen of op de plek komt, waar je maar wilt, door dit te wensen. Snel en met grote stappen op je doel af. Hoezo doel? Pelgrimeren bedoelen ze zeker?


Bij Pelgrimeren gaat het niet om het doel, het eindresultaat, maar om de weg ernaartoe. En hoe doe je dat? Hoe ga je om met een weg vol ontberingen? Wat doe je als je vergezeld wordt door schaduwkanten en meneertje of mevrouwtje ego? Of als je ontmaskerd wordt? Zere voeten hebt omdat je lichaam jou iets wilt vertellen? Pelgrimeren is de weg van de drie O’s: Ontwikkelen van je gezonde deel, Ontmaskeren van je overlevingsdelen en Ontmoeten/Omarmen van je traumadelen.


Het is nog maar 2 maanden geleden dat mams is overleden en langzaamaan herpak ik mijzelf, hervat ik mijn werkzaamheden. De afgelopen maand doen mijn voeten pijn, zijn ze opgezwollen en ben ik mijn rechtervoet door een insect gestoken. Een bloedonderzoek laat zien dat er medisch gezien niets met mij aan de hand is. Maar mijn lichaam probeert mij iets te vertellen.


Voeten geven stabiliteit, dragen ons. Ze dragen ons gewicht, helpen ons om ons evenwicht te vinden en ze zijn ons vervoermiddel. Je zet altijd de ene voet voor de andere, letterlijk en figuurlijk, en je komt dan ergens. Kortom een goed moment om mij af te vragen: Waar ga ik heen, of niet? Gebeurt er iets te snel? Verandert er iets in mijn leven wat niet goed voelt? Wat kan ik doen en hoe voelt het om te vertragen? Of op de rem te trappen, op die veranderingen die niet goed voor mij voelen? Heb ik een pauze nodig om gevoelens zoals verdriet of woede rond ongewenste verandering te verwerken? Wil ik op de vlucht met mijn zevenmijlslaarzen?


Als je voeten pijn doen, moet je langzamer gaan lopen, vertragen, pelgrimeren en thuiskomen bij en in jezelf.


Luister jij naar je lichaam als het je iets probeert te vertellen?


Monique Vriens, Inbetweener - 7 juni 2022


Ik ben een Inbetweener en verbind werelden, lagen en tijdperken met elkaar. Ik blog over mijn werk, alledaagse dingen, over mijn kennis en (eigen)wijsheid. Ik maak mijn eigen sprookjes en hang de was buiten alsof het slingers zijn.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page