top of page

Gelukkig geboren

“Er zijn 2 dagen in je leven die belangrijk zijn: de dag dat je bent geboren en de dag dat je weet waarom.”

 

Een baby vormt een eenheid met de moeder, samen waren ze negen maanden lang min of meer één wezen, letterlijk verbonden door de navelstreng. Gevoelens, gedachten en gedragingen van een moeder hebben invloed op de baby in haar buik. Deze is al heel goed in staat om te leren van wat er in de wereld van zijn ouders gebeurt. De eerste mentale en emotionele patronen worden in deze periode gevormd. Ook na het doorknippen van de navelstreng blijf je als moeder en kind emotioneel verweven. Het is dus niet zo gek dat bijvoorbeeld geadopteerde kinderen al 'weet' hebben van hun adoptie, ze waren erbij, ook al waren ze maar een paar weken oud.

Als je als kind afscheid moet nemen van de baarmoeder, van die veilige en warme ruimte waar je alles had,  wat je nodig had en op het diepste niveau verbonden was met je moeder, is dat een verlieservaring waarbij je op onbewust niveau rouw ervaart. Afscheid nemen van die vertrouwde plek en geboren worden, is voor de eerste keer zelf moeten ademhalen, het ervaren van kou, fel licht en lawaai. Dan is het zo van belang dat je vastgehouden wordt en beschutting krijgt in de armen van je moeder, dat de verbinding op zielsniveau doorgezet wordt in het aankijken, het aanraken, het zachte geluid van de stem die je naam noemt en je welkom heet op deze aarde. Een naam die betekenis heeft en soms, naast een geschiedenis, een opdracht met zich meebrengt.
 

Hoe je bent geboren, heeft een diepe impact op je leven. Ook de conceptie, de maanden voorafgaand aan je geboorte en de eerste periode daarna zijn van grote invloed. Dit zijn onze allervroegste imprints. Hierin ligt zoveel besloten. Dit is de grond waarop het latere leven zich ontvouwt.

Het prenatale leven is zo onbekend en tegelijk zo belangrijk voor wie we zijn als mens. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat de conceptie, zwangerschap en geboorte, een imprint achterlaten in de ziel. Deze imprint heeft grote invloed op alle relatievormen in ons latere leven. De geboorte imprint bepaalt niet alleen de relatie met familieleden, partners en vrienden. Deze vroege non-verbale, emotionele en somatische imprint is ook bepalend voor de relatie met onszelf. Dit uit zich in onze fysieke en mentale gezondheid, ons werk en ons dagelijks leven.

Als je één van de volgende symptomen herkend; het gevoel ‘vast te zitten’, structureel moeite hebben om iets af te maken, doelloosheid, snel opgeven als je iets moeilijk vindt, onderdruk gezet voelen, het gevoel hebben dat je van andere planeet komt, moeite hebben met verbinden, verlatingsangst, weinig energie hebben, last hebben van depressieve gevoelens, angst- of paniekaanvallen enzovoort....het zijn allemaal voorbeelden die met je geboorteproces in verband kunnen staan.

Verken je eigen oorsprong en ontdek hoe jouw vroegste indrukken en ervaringen jou hebben gevormd. Hoe jouw prenatale leven én jouw ervaring van geboren worden een wezenlijk deel uitmaken van jouw werk en leven nu. Hoe jouw daadwerkelijke geboorte én de weg in het leven die eraan vooraf ging een reflectie en een voortzetting is van alles wat jij nu onderneemt en creëert. Het geeft je inzichten en bewustzijn op je eigen functioneren. Door dit proces aan te gaan, krijg je nieuwe inzichten, vindt er verwerking plaats en worden bindingen hersteld. Dit werkt ook meteen door binnen je relatie en gezin.

Hoe? We brengen je geboorteverhaal in kaart en door te kijken naar geboortepatronen wordt helder waar bepaald gedrag vandaan komt. Middels een geboortesessie ga je op een zachte en zelfgestuurde manier toegang vinden tot het weten van jouw lichaam en tot de ‘plek’ waar jouw allervroegste ervaringen opgeslagen liggen.

Met regelmaat organiseer is een lezing "Gelukkig Geboren!". Mocht je interesse hebben, stuur mij een mailtje. Zodra er weer een lezing plaatsvindt dan laat ik jou dit weten.

bottom of page